zaterdag 24 september 2011

Breda

Weer mooi weer. Maar dat laatste mooie weer was wel weer even geleden. Dus dit weekend er maar weer eens tussenuit. We kiezen dit keer voor Breda, omdat we links en rechts gehoord hebben dat dit ook een mooie stad is. Uiteraard melden we ons eerst bij de VVV voor de stadswandeling. Een uiterst spraakzame dame voorziet ons van alle informatie zodat we de wandelkaart als naslagwerk kunnen gebruiken. Terzijde vermeldt zij dat zij ook kaartjes voor de rondvaartboot verkoopt. De hond mag echter niet mee en aangezien zij niet op het beest zal willen passen zien we hier maar vanaf.

Ook in Breda waren we welkom!
Op aanraden van de VVV dame beginnen wij onze voettocht in het park bij het kasteel van Breda, waar wij een mooi uitzicht hebben op het kasteel, waar sinds 1828 de Koninklijke Militaire Academie (KMA) is gevestigd. Vandaar dat het kasteel niet bezichtigd mag worden, hoewel wij vast en zeker via de belastingen toch een bijdrage hebben geleverd aan de KMA.
Bezichtiging van het kasteel aan de buitenkant vanuit het park
Wel kunnen we wandelen in het park met enkele mooie beelden. Dankzij het mooie weer is het fijn wandelen in dit nu zonnige park. Hierna lopen wij onze route door de stad en bezichtigen de monumenten en andere bezienswaardigheden zoals wij ze vinden vanuit ons wandelboekje.
De mooie Cingelstraat.
Vanaf diverse punten is natuurlijk de Onze Lieve Vrouwen Kerk te zien. Een heel mooie kerk van buiten, hoewel natuurlijk jammer dat weer een gedeelte in de steigers staat. (Hebben wij wel eens een kerk gezien die niet in de steigers staat)
De haven van Breda met op de achtergrond de Onze Lieve Vrouwen Kerk


Maar zeker van binnen  is de kerk de moeite waard. Vooral het plafond en de grootsheid maken indruk op ons.
Hoog plafond


Kleiner maar ook de moeite waard is de Antonius Kathedraal.
Rechts de Antonius Kathedraal


Vooral met de mooie houten preekstoel. 
met het mooie houtsnijwerk


Na dit alles en meer bewonderd te hebben eindigen wij onze tocht in het Begijnhof.


Een oase van rust, waar we even tot onszelf kunnen komen voordat we nog even naar het gezellige centrum gaan, waar van alles georganiseerd wordt om het ons naar de zin te maken..

Vriendinnen genoeg dit weekend in Breda

.
geconcentreerd

voor de Salsa

Ook zijn er diverse Salsa bandjes die allen hun best doen om de stemming erin te houden. En dat lukt natuurlijk heel goed met dit mooie weer.

©2011 www.barocknet.nl