zaterdag 20 augustus 2011

s-Hertogenbosch

..gerritje...
Omdat het dit weekend eindelijk weer eens mooi weer wordt besluiten we dit keer s-Hertogenbosch eens met een bezoek te vereren. Vooraf alvast een paar stadswandelingen uitgeprint via Internet. Dit blijkt echter niet zo’n succes te zijn. De omschrijvingen zijn onduidelijk en al gauw zijn we de route kwijt en hebben het gevoel den bos ingestuurd te worden, wat natuurlijk ook het geval is maar wat we zo niet helemaal voor ogen hadden. Wel komen we langs het verkooppunt voor de rondvaartboot op de Binnendieze. Een echte aanrader zoals we lazen op internet en hoorden van kennissen. De rij voor de kassa is echter  lang en we besluiten dit uit te stellen tot later op de dag.
Koffie met een bossche bol.
Voorlopig eerst maar even een terrasje voor een bak koffie met een Bossche Bol.  Natuurlijk een must tijdens een bezoek aan Den Bosch. Het serveerstertje is een aardig ding en maakt ons ook al enthousiast voor de Dieze tocht. Dus toch eerst maar even doen. De rij voor de kassa is nu gelukkig weg maar helaas ook de kaarten. Reeds volgeboekt voor de rest van de dag. Dat is dus pech hebben. Dan maar naar de markt waar volgens het aardige koffiejuffie ook de VVV gezeteld is. Het marktplein is een alleraardigst plein ,zo hadden wij gelezen op internet,  met mooie gebouwen. Helaas hebben we weer pech want het zicht ontbreekt, er is kermis. 
..er is kermis op de markt...
Nou is dat heel jammer, maar aan de andere kant ook wel weer leuk. Omzoomd door historische gebouwen ultramoderne spectaculaire kermisattracties, waarbij wij blij zijn dat deze attracties geen “must” zijn bij een bezoek aan deze mooie stad, maar waarnaar wij wel graag even willen kijken hoe menig apparaat de deelnemer in hoge snelheid de markt van alle kanten laat zien.
Bij de VVV kopen we voor 2 euro een duidelijke wandelkaart. Omdat zo te zien wij het eerste gedeelte van de wandelroute al gelopen hebben besluiten we de route in omgekeerde volgorde te doen wat ons niet lukt, omdat we het begin van het laatste stuk niet kunnen vinden en daarom de route nemen zoals hij omschreven is en dubbels maar voor lief nemen, waar we overigens geen spijt van hebben omdat we toch weer dingen zien die we de eerder gemist hebben. Toch het voordeel van een omschreven route. 
De boot gemist.
Na nogmaals het verkooppunt van de Dieze tocht gepasseeerd te zijn, waar de kaartjes nog steeds uitverkocht zijn, komen we op gedeeltes waar we nog niet eerder waren. Leuk zo’n stadswandeling, alleen al om de bezienswaardigheden  te vinden die omschreven zijn en die we geheid gemist zouden  hebben als je er zonder kaart gewandeld zou hebben. Helaas ook bij de Saint Jans Kathedraal kermis, het moet een mooi gezicht zijn zo het gezicht op de kerk zonder kermisattracties, maar ook hier toch weer apart zoals bijvoorbeeld de hoge zweefmolen met als achtergrond deze mooie cathedraal.die ook van binnen meer dan de moeite waard is. 
in hogere sferen
Aan het eind van onze “speurtocht” komen we weer op de markt terug. Het is dan inmiddels al  avond en moeten we weer naar huis.  We komen hier in ieder geval zeker nog een terug al was het alleen maar om alsnog een keer de rondvaart te maken.
...willen we ook nog een keer!
©2011 www.barocknet.nl