vrijdag 12 november 2010

Bad Bentheim

Deze keer eens over de grens al is het maar een paar kilometers. We nemen onze intrek in hotel Grossfeld. We hadden een kamer gereserveerd in de dependence, volgens de gegevens een honderd meter van het hotel. Maar we wilden ook Wifi Internet enne dat hebben ze alleen in het hotel zelf. De receptie mevrouw was zo vriendelijk ons daarom een kamer aan te bieden in het hotel zelf. Toch aardig want de weersberichten zijn slecht en om dan voor het ontbijt enz. heen en weer te moeten lopen in de regen is ook niet alles. De kamer is niet groot maar verder helemaal oké. Het arrangement is inclusief ontbijt en diner (buffet) en over vooral dat laatste zijn we erg enthousiast. Uitstekende kwaliteit! Het hotel heeft verder o.a een binnenzwembad en kegelbanen. We hebben echter te weinig tijd om hiervan gebruik te kunnen maken.

Vrijdagmiddag wandelen we wat rond in Bad Bentheim en bewonderen het slot aan de buitenkant.  In het arrangement zijn tevens enkele wandelingen inbegrepen. En zo  wandelen we op vrijdagavond om het slot heen met de “nachtwaker” die een wel heel uitgebreid verhaal heeft. Vooral omdat het regent haken we al spoedig af. Jammer van die regen maar gelukkig regende het alleen deze avond en was het ondanks de weersvoorspellingen verder droog dit weekend.
Droog en soms een zonnetjeNeuenkirchen
Zaterdag brengen we een bezoek aan Neuenkirchen met zijn mooie kerk en Rheine eveneens met zo’n mooie kerk. Van buiten dan, binnen valt het wat tegen. In de middag nog even naar een meubelboulevard en dan is het al gauw weer donker en gaan we terug.
Rheine
Zondag naar het slot en bezichtigen het dit keer van binnen. Mooie uitzichten vanaf de muren zowel op de omgeving als op het kasteel. Ook binnen is het kasteel meer als de moeite waard.©2010 www.barocknet.nl