zaterdag 16 oktober 2010

Limburg (1)

Omdat we donderdagavond nog moesten uitzoeken waar we dit weekend heen wilden,  komen we min of meer toevallig in Heerlen terecht in een van de van der Valk hotels.  Lekker dicht bij de snelweg en centraal in Zuid Limburg. Helaas als we op vrijdagavond weggaan is regen troef. Toch nog redelijk vroeg in de avond komen we aan en nemen onze intrek in onze kamer. Overigens niks mis mee met zo'n snelweg hotel. Bediening professioneel, kamers uitstekend.

Op zaterdagdag valt het weer tegen, het regent maar zal de pret niet bederven. Ons eerste doel is Museum Vaals waar wij ons tussen de heiligen begeven.
Grappig maar nou ook weer niet bijzonder en is ook niet veel meer als de foto in het foldertje. Omdat het regent en we ook nog in het kloosterpark willen rondkijken eerst even koffiedrinken in het museumcaf√©. Gezellig en een uitstekend  "aangekleed"  kopje koffie. Als het droog is even rondlopen in het park met de mooie beelden.


Nadat we hier uitgekeken zijn rijden we nog even gauw naar het hier vlakbij gelegen drielanden punt. Het is hier erg mistig dus we zijn in nevelen gehuld. Geen grandioos uitzicht dus, maar ach we zijn hier vaker geweest en hebben vandaag  toch even op het hoogste punt van Nederland gestaan.  (vervolg)

©2010 www.barocknet.nl